Hoofdmenu
Of naar de index van
Reviews - Forum - Releases

Besprekingen
Nieuwste reviews
Archief 2003
Archief 2002
Archief 2001
Archief 2000
Archief 1999
   
          Radiorubriek

Premiére
Database

Vanaf wanneer draait...

Filmforum
Geef jouw mening!

Links

Colofon

The Cyber
Academy


Aanwezig op dit moment:

Old School
Old School

Het jaar was 1999. Denk ik. Het kan ook wat later geweest zijn, zulke dingen kan ik nooit onthouden. Ik keek in ieder geval veel naar de Britse comedyserie Red Dwarf, speelde uren Quake en wilde een website met een 'industrial grunge'-achtige look. Dus veel metaal, beton, zwart-gele waarschuwingsvlakken en een beetje schmutzig uiterlijk. Wel, dat werd deze site. Mijn tekenkunsten schoten ernstig tekort om die vormgeving voor elkaar te krijgen, dus bleef het uiteindelijk bij dit opvallende zwart-geel-grijze kleurenschema.

Wel was dit de eerste site die ik bouwde met SSI, Server Side Include. Het grote voordeel was dat ik niet met frames hoefde te werken om toch op alle pagina's een menu onder handbereik te hebben zónder dat ik bij iedere menuwijziging alle pagina's moest bijwerken. De site heeft het met deze vormgeving toch vijf jaar uitgehouden. Bij het updaten van de vormgeving had ik zelfs veel plezier van deze aanpak, omdat ik in feite alleen de verpakking hoefde te veranderen en alle pagina's met reviews (toen al meer dan 450!) hetzelfde kon houden.

Tegenwoordig bereik je hetzelfde met een content management systeem, maar dat was er allemaal nog niet in '99. Je was al blij als je formmail.pl aan de praat had en als webeditor gebruikte je Notepad. Daar was je ook trots op!

Het forum is nooit populair geweest. Ten eerste houd ik niet van tegenspraak, ten tweede sorteerde het om een of andere reden op een hele rare manier: het eerste bericht kwam bovenaan, het tweede onderaan en nummer drie weer bovenaan! Er was aan het gesprek dus geen touw vast te knopen. In die zes jaar zijn er misschien 100 berichten geplaatst, niet onaardig maar ook weer geen basis voor een levendige internetgemeenschap. Ook de nieuws-sectie en de TV-tips zijn in de loop der tijd gesneuveld: dat was me iets te veel werk, allemaal.

De huidige Movie Academy heeft in wezen dezelfde techniek, wat een beetje bewerkelijk begint te worden vergeleken met moderne websites zoals mijn weblog. Maar ach... over een database-error hoef ik me in elk geval nooit druk te maken. En het aardige is dat (afgezien van de forum-link) alle links dus nog gewoon werken!

(Terug) naar het Warnas.net archief.

    Reviews - Nieuws
Releases - Hoofdmenu


Alle informatie op Warnas' Movie Academy is eigendom van Warnas.net en mag niet op een andere manier worden bekeken, verspreid of gebruikt dan door het bezoeken van deze website, behoudens schriftelijke toestemming van de makers, te bereiken via

Terug omhoog