Mijn podcasts

0

Ik maak en maakte de volgende Podcasts:

1. Brein van Martijn, zie http://www.martijnwarnas.nl/podcast/
2. Podje Opera (gestopt, 56 afl.), zie http://www.podjeopera.nl
3. Plaza (gestopt, 48 afl.), zie http://www.martijnwarnas.nl/podcast/plaza/
4. De Filmcast (gestopt, 65 afl. en 6 muziekspecials), zie http://www.filmcast.nl

Brein van Martijn is voortgekomen uit de Filmcast. In Brein van Martijn kan het over van alles gaan en de vorm staat ook nooit vast. Via mijn weblog kun je alle afleveringen en die van de Filmcast beluisteren.

Je kunt echter ook nog op andere manieren luisteren, bijvoorbeeld via je iPod of een andere MP3-speler. Zou ik doen, kun je lekker met me in bad ofzo!

Toevoegen aan iTunes via kan deze link:
itpc://www.martijnwarnas.nl/podcast/bvm/feed.xml

Plaza was een programma dat ik maakte in opdracht van Podplaza.nl, met nieuwtjes over de podcastwereld (en over Podplaza uiteraard), tips voor shows die het luisteren waard zijn en veel interviews met podcasters.

Ik heb alle afleveringen weer online en er hoort nog een nette rss-feed bij ook, zodat je het in iTunes snel kunt downloaden. Bezoek http://www.martijnwarnas.nl/podcast/plaza enne… ik zoek nog een gek vrijwilliger die alle afleveringen voorziet van een korte samenvatting.

Podje Opera was de eerste Nederlandse podcast over opera. Samen met operakenner Piet van Everdink maakte ik gemiddeld eens per twee (nou ja, drie) weken een programma waarin Piet een thema koos en ik de boel een beetje aan elkaar praat. De verdeling is simpel: Piet weet veel van opera, ik weet veel van radio maken. En we zijn allebei zo eigenwijs als de kolere, dus dat schiet lekker op 😉

In september 2009 verscheen de laatste aflevering. Ik kon geen opera meer horen! Bezoek http://www.podjeopera.nl om alle afleveringen te beluisteren. Elke aflevering heeft daar ook zijn eigen inhoudsopgave, dat scheelt weer he?

Tot 2007 maakte ik ook de Filmcast, een leuke show van 30-40 minuten met daarin (meestal) nieuwtjes, het overzicht van alle premiéres in Nederland, 1 of 2 besprekingen van actuele films en vaak ook nog iets als TV-tips of een blik op de huidige top 20. Oude afleveringen zijn nog steeds leuk, vanwege de muziek en de grappige besprekingen.

De Filmcast is nu Brein van Martijn geworden, maar oude afleveringen van de Filmcast zijn nog steeds bereikbaar als RSS-feed:

Toevoegen aan iTunes: itpc://www.martijnwarnas.nl/podcast/filmcast.xml
Direct downloaden: http://www.martijnwarnas.nl/podcast/filmcast/
Online luisteren via je browser: http://www.martijnwarnas.nl/podcast/filmcast.xml

Hieronder alle items op deze website die verband houden met Podcasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 78 access attempts in the last 7 days.