9

De wondere wereld van de gebroeders Luinseel

Posted by Martijn on 07/23/2012 in Blog |

De broertjes Luinseel, wie kent ze niet? Harry en Henk, het ondernemende duo. Zo zit Harry in het hout. Zoekt u hout? Harry heeft het. Google op hout en Harry duikt op met een krappe 70.000 links. Bijvoorbeeld deze:

http://amsterdam.nieuwe.meer.woonplaatsen.info/n/stf/welkom/bouwmaterialen/index.html

Een man van weinig woorden, die Harry. Of liever gezegd van weinig letters: “Ik heef planken en balken – keigoedkoop” is zijn slogan. Daar staat hij voor. Hij heef het en het is keigoedkoop want het zijn toch al zware tijden voor de consument. Daaronder staat zijn assortiment. Schrootjes, rabatdelen, boeidelen, vlonderplanken… Als je het kunt zagen, kan Harry het leveren Goddomme. Dat is pas ondernemerschap.

Knappe jongen die bij Harry ook daadwerkelijk een bestelling weet te plaatsen overigens, want zijn telefoonnummer en mailadres zijn een goed bewaard geheim. Hij staat weliswaar op o.a.

 • nijverdal.woonplaatsen.info/n/stf/welkom/bouwmaterialen/index.html
 • amstelveen.woonplaatsen.info/l/stf/welkom/bouw/aannemer.html
 • klazienaveen.woonplaatsen.info/n/stf/welkom/bouw/aannemer.html

en zo nog een stuk of 60.500 pagina’s maar je moet niet denken dat daar ook maar ERGENS zijn contactgegevens staan. Harry is niet gek, die weet ook wel wat voor ongure types je vervolgens gaan leggen te bellen.

Ik denk dat Harry de jongste is, want hij is ‘proud member of the Henk Luinseel Group’ en dat is niet zomaar het eerste de beste tuinhuisjes-conglomeraat. Om eens wat trotse partners te noemen: het St Luinselius ziekenhuis voor pseudozorg, Middle-shoezzz schoenmoede voor hem & haar en het vooraanstaande Bureau Louana Fijzewik. Voorwaar niet de minsten in hun respectievelijke branches!

Henk heeft het druk met uitvinden, zo druk zelfs dat een knappe website er niet van gekomen is. Daarom heeft hij het zich gemakkelijk gemaakt en staat zijn site hier:

http://www.woonplaatsen.info/welkom/henk-luinseel-group.html

(Mocht deze link ooit verdwijnen, staat onderaan dit artikel een screenshot.)

Wij lezen daar onder andere over zijn opmerkelijke bijdragen aan onze Westerse beschaving, met zaken als Luinseel Olie (Luin-Oil), Luin-food (Dat KLINKT al lekker) en Luin Diervoeding (vermoedelijk afgekeurd Luin-food). Of, zoals hij het zelf zegt:

Bovendien is Henk Luinseel uitvinder van Luin-tech, Luin-oil, luin-food, luin-petfood, luin-foodsupplements en van het internet.

Wacht eens even, WAT lezen we daar? Uitvinder van het internet? Onze eigen Henk Luinseel? Ons aller Henk? Mogen wij dat hele dekselse internet op Nederlands conto bijschrijven? Godsammekrake, dat is toch even wat. Hebben die Vince Cerf en Tim Berners-Lee ons toch mooi bij de neus genomen, al die jaren!

Er schijnt zelfs nog een Tjeerd Luinseel te zijn. Ook een trotse partner van de Henk Luinseel Group, mag ik aannemen (of er moet een keer een kerstdiner gierend uit de klauw gelopen zijn, u weet hoe dat gaat als zulke go-getters een borrel op hebben) maar die zit gewoon in de keukens en verder niks.

Nou moet u weten dat die Henk Luinseel, en daar hebben we het verder niet te uitgebreid over want we zijn RTL Shownieuws niet, een beetje eh… nou ja, ronduit gezegd is hij dus ‘hermedisch’. U weet wel. Het staat ook op zijn site, want zo is Henk. Die is hermedisch en daar heeft hij ook niet voor gekozen dus u doet het er maar mee. ‘Hermedische en een virtueel marketingexperiment,’ is Henk. God mag weten wat dat is, maar experiment geslaagd zou ik zo zeggen. Vader en moeder Luinseel hebben toch maar even drie wonderbaarlijke knapen afgeleverd, als het er niet meer waren. Ik hoop ze ooit nog te spreken. Mijn broer heeft rabatdelen nodig…

(Even serieus: dit is volgens mij een of ander ernstig uit de hand gelopen marketinggeintje om te zien hoe makkelijk je Google kunt vervuilen met onzin. Heel makkelijk dus. Fijn, dat weten we dan nu. Ruim dan ook je virtuele pestzooi weer op, stelletje paarse broeken.)


Tags: , , ,

9 Comments

 • Duurt schreef:

  Is dit de prutser achter al deze onzin
  http://www.woonplaatsen.info/henk-luinseel.jpg
  Waarbij waarschijnlijk de volgende tekst hoort :


  onderaan op http://amsterdam.woonplaatsen.info/
  Alias Henk Luinseel met zijn Lexus hermedisch bij the world headquarters

 • henk luinseel schreef:

  Hallo Martijn,
  heb met veel plezier je recensie van mijn website gelezen! En inderdaad – het meeste (maar niet alles!!) is ‘hermedisch uit de duim gezogen’. Ik heb veel plezier in het schrijven-vooral als het over-the-top is. luin-food, luin-oil… Pseudozorg! (nb: op de contactpagina van het HenkMed st Luinselius ziekenhuis ‘wij zijn het goedkoopst’ heb ik (onderaan) geprobeerd om mensen toch even ZELF aan het denkien te zetten: gezondeidszorg is nooit gratis en bezint eer gij begint aan ijdelheids-ingrepen)
  nb: soms kan ik een ondernemer helpen om zijn toko (een echt bedrijf dus) bij de faillisementsrechter weg te slepen door alleen maar wat positiefs te schrijven op woonplaatsen.info. (dit is serieus) En wat je ook van mij mag denken: als het mij lukt mensen te helpen uit de WW / bijstand te blijven… dan geeft mij dat een enorme kick!
  groeten van ‘Henk Luinseel’
  (tot nadere info bereid)

 • henk luinseel schreef:

  @duurt: JA dat is hem! (ik dus) het huis is het huis van mijn opa – en de lexus is hermedisch van mij.
  (vergeten te schrijven: luinseel is een anagram 😉 )
  Ik verloot hermedisch een oliebol onder de inzenders van de correcte ontcijfering !
  Uw oplossingen kunnen hermedisch naar luinseel at gmail.com

 • Ook een Martijn maar niet dezelfde schreef:

  Een fraai staaltje.. Eh Henk of Tjeerd of wie ook, waarvan weet ik eigenlijk niet. maar dat is geloof ik ook niet zo belangrijk.

  Goeie Actie!!

 • Irie Be schreef:

  Best leuk. Maar Henk Is Een Lul. Stuur de oliebol maar richting de Koepel. Joehoi!

 • dhr jonathan schreef:

  weten we al waarvan Harry Luinseel een anagram is? ik kom deze figuur zo vaak tegen op het www dat ik er leeslui van geworden ben maar dan vergeet ik de ‘n’ , (of bekom ik nu de Oliebol?) iemand? en potverdorie van mij mag tie weg in google inderdaad. zelfs mijn eigen hyves kan ik niet meer vinden hoe veel vrienden en posts ik ook had!

 • henk luinseel schreef:

  Sorry Jonathan… zelfs als ik zelf google kom ik nog op mijn eigen websites uit…

  hermedisch de groeten van Henk Luinseel

 • Maszek schreef:

  Henk Luinseel is een anagram van Joop Goedkoop

 • Henk de Jager schreef:

  Ik snap de lol niet,….omdat het kan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.