0

Zoetermeerse Grachten

Posted by Martijn on 12/05/2011 in Blog |

Ach ja, pakjesavond. Toen ik in 1999 ‘in de familie’ kwam, viel ik met mijn neus in de boter. De familie De Smit vierde Sinterklaas met een passie, een inzet en een bouwdrift die je heden ten dagen eigenlijk alleen nog ziet bij die Mexicaanse cartels die illegale tunnels naar Amerika graven. (Dit is echt zo’n leuke grap over een paar jaar…)

Nu is handvaardigheid nooit zo mijn ding geweest, maar ‘ik kan weer andere dingen’ zoals mijn schoonmoeder vaak op verzoenende toon zegt. Liedjes maken bijvoorbeeld. En zo maakte ik een paar jaar geleden voor mijn zwager Sven een liedje (bij wijze van surprise dus; het is een beste jongen maar ik heb niet vaak de aandrang hem een serenade te brengen) en daar moest ik vandaag weer aan denken.

Sven had in die tijd een vriendin in Zoetermeer (zijn tweede, overigens) en als hij daar bleef slapen nam hij zijn Senseo koffiemachine mee. Het viel hem op dat zijn bakkie daar ’s ochtends niet zo goed smaakte als thuis (in Amsterdam, maar DAT had je vast al geraden toen ik zei: ‘nam zijn Senseo mee’ he?) en hij meende dat de kwaliteit van het kraanwater in Zoetermeer inferieur was. Dat is overigens best plausibel, maar het is erg lastig om mensen in de zeik te nemen als je ze gelijk geeft. Wij hebben hem er dus duchtig mee geplaagd en zijn surprise was dat jaar het nuvolgende parodieliedje. Share and Enjoy.

Nog wat ongevraagde achtergrondinfo: ik heb het zelf ingespeeld op mijn keyboard en het koortje, duidelijk herkenbaar als een collectie stemmen die Andre van Duin ook vaak gebruikt, bestaat in dit geval uit Rotterdammers. Ik ben er zelf niet geboren, maar ik claim die stad altijd als mijn ‘heritage’ als mijn schoonfamilie iets te lyrisch wordt over 020.

Wie rond 2008 de podcast ‘Liedjes om te wissen’ op Podplaza volgde of HEEL nauwkeurig naar mijn afleveringen van de Filmcast luisterde, die kent het al. Andere juweeltjes uit die periode vis ik een andere keer nog wel eens op. Ik wil er niet teveel heisa van maken want voor je het weet sturen ze MIJ naar het Songfestival…

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 78 access attempts in the last 7 days.