0

Vijf dingen die Microsoft moet doen

Posted by Martijn on 06/29/2010 in Blog, Columns, Computers en Internet |

… om mij als klant te behouden.

Doet je computer het niet? Is dat even jammer! Als er een versie van Windows op staat die nieuwer is dan XP, dan hoef je mij niet meer te bellen. Einde oefening. Wij zijn gesloten. Ikke niet wete!

Ome Warnas keert Microsoft resoluut de rug toe. Ik sta weliswaar niet te juichen om me met huid en haar over te leveren aan Apple, maar mijn tijd is inmiddels gewoon te kostbaar om me bezig te houden met het fiksen van problemen. Die k*tcomputer moet het gewoon DOEN. Er moet gefactureerd worden, verdorie!

Nu zie ik dat Windows 8 alweer in de planning is. (Linkje.) Nou, dat zal ik dus niet mee gaan maken. Hier in huis staan 7 computers, maar Vista of Windows 7 zijn nergens te vinden.

Als Microsoft me als klant wil behouden, is dit mijn eisenpakket:

1. Werkende hibernate/standby. Zoals op de Mac, ja. Klaar met werken? Dekseltje dicht of op het knopje drukken. Poef, weg. Verder met werken? Deksel open of op het knopje drukken en hoppa, doortikken.

2. Laat die knoppen op hun plek zitten. Elke keer als er een nieuwe versie van Windows uitkomt, laat Microsoft een groep bavianen met Alzheimer naar bepaalde knopjes en menu’s zoeken. Waar ze het eerst zoeken, daar komt dan dat knopje. Dan wordt het ‘makkelijker’, is het idee. Het gevolg? Ik zoek me een kunstkop naar de mappen, menu’s en instellingen waar je moet zijn als een PC het niet doet. Uren heb ik al zitten loeren naar het configuratiescherm: zoek ik nu iets wat backups heet, systeembeheer, kopiemanagement, restoreservice, reservekopie, de red-mij-button… Ik wil verdorie dat het net zo heet en op dezelfde plek zit als VRÔEGAH!!! (Windows 98, als het even kan.) En met mij al die mensen die ooit wél moeite hebben gedaan om iets over hun pc te leren.

3. Zeik niet over illegale kopietjes. Als ik wens te betalen voor een kopietje van Windows, dan merken jullie dat vanzelf wel. Maar zolang ik onbezoldigd helpdesk ben voor jullie producten of ik na een systeemcrash een dag mag uittrekken om de boel weer vlot te trekken, dacht je toch niet dat ik voor elke PC waar ik toevallig langs loop ook nog even ga betalen? Anders wil ik het nog wel eens hebben over smartengeld, ja?! Haal je geld maar uit die wurgcontracten met laptopfabrikanten en bedrijven, laat softwaremakers maar betalen voor je cursussen en je specificaties, maar laat thuisgebruikers met rust. Wij betalen al met ons bloed, onze ziel en onze nachtrust.

4. Mijn PC is geen kermisattractie. Haal al die rotzooi eruit, die kanariepieten, die trommeltjes, die geile doorzichtige kadertjes, ploppende schuifvensters, al die vette bling weetjewel gast? Die processor, dat geheugen en die harddisk-ruimte, daar heb ik namelijk voor betaald dus ik heb graag dat het MIJ ten dienste staat.
Van een besturingssysteem verwacht ik dat het mijn hardware ondersteunt (muis, webcam, printer, noem maar op), me mijn files van a naar b laat verplaatsen en dat het me software laat installeren en compleet verwijderen, niet de helft achterlatend. Ik verwacht niet dat het me wisselend uitzicht biedt op bergbeekjes en Ierse heuvellandschappen, dat het een krakende prop laat horen als ik iets wis of dat het mijn vrouw wakker maakt met getingel als ik om 3 uur ’s nachts herstart. Ligt aan mij zeker?

5. Doe het in een keer goed. Wat is dat toch voor krankzinnigs, dat je na installatie van Windows nog eens een terabyte aan updates mag downloaden (met de nodige herstarts)! Weet je hoeveel programmacode er in 1 megabyte past? Daar konden ze een fucking MAANLANDING mee uitvoeren. En dat ging OOK in EEN keer goed, trouwens. Ik snap wel dat allerlei criminelen steeds op zoek zijn naar nieuwe gaten om rottigheid uit te halen en dat je dat niet altijd voor kunt zijn, maar iets minder aandacht voor waar de bavianen nu weer hun printopdracht hopen te kunnen geven (in Windows 8 vast onder het menu genaamd ‘leuke dingen om je collega of je moeder mee naar huis te kunnen geven’ ofzo) en iets meer voor de veiligheid zou best mogen.

Tot die tijd dus maar een Mac (geld zat, gelukkig) en aftellen tot het moment dat Linux-varianten een beetje bruikbaar worden. (Link naar leuke column hierover alhier.)

Naschrift: eindelijk een plek waar ik zielsverwanten kan treffen 😉 (Zie onderstaande video van The Onion, een fake reportage over ‘friends bar’ waar je kritiekloos over je Apple-spulletjes kunt juichen tegen getrainde professionals die doen alsof het ze wat kan schelen.)


New Apple Friend Bar Gives Customers Someone To Talk At About Mac Products

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 80 access attempts in the last 7 days.