1

Stem Wijzer: stemtips van Martijn

Posted by Martijn on 05/25/2010 in Blog, Columns |

Net even die Stemwijzer gedaan. Wat een gelul allemaal, zeg. Ik ben al niet zo’n fan van democratie, want om dezelfde redenen dat ik mijn kat geen inspraak geef over of hij al dan niet gevaccineerd zal worden lijkt het me ook erg onverstandig om de fans van Dj Tiesto of De Toppers met rood potlood te laten spelen.

Anyway, zo hoort een net mens te stemmen: kwestie van wegstrepen.

1. Reli’s

Wegstrepen: CDA, Christenunie, SGP.

Gek genoeg match ik met die partijen op veel punten, maar ik toets mijn mening niet aan bij elkaar gelogen boeken van ingebeelde vriendjes. Nog afgezien daarvan: reli’s zijn er altijd op uit anderen te treiteren. Hoewel ik een smetteloos blazoen van 36 jaar heterosexualiteit heb (we gaan ervoor!) moet je met je poten van het homohuwelijk en homo-adoptie afblijven. Het is al zielig genoeg voor die mensen, gun ze dit dan tenminste. Ook dat sollen met doodzieken en dementerenden die gewoon een spuitje zouden moeten mogen vragen bevalt me niet. Abortus moet ook mogelijk blijven (al is dat zo ongeveer het enige punt waar ik de bezwaren tenminste tegen begrijp) maar belangrijker nog is dit: als ik verdorie op zondag wil winkelen, WIL IK WINKELEN.

2. Roodgroen tuig

Wegstrepen: Groen Links, SP.

Weliswaar heb ik ooit op de SP gestemd, maar in tijden van crisis moeten we het hebben van de ondernemers, van de handel en van de industrie. Mensen van 65 kunnen best nog wel even door, tenzij ze natuurlijk zwaar lichamelijk werk hebben gedaan. Zo zielig zijn ze niet: ze verdienen door hun leeftijd een (al dan niet relatief) hoog salaris, hebben zowat meer vakantiedagen dan contractdagen en als ze eerder willen stoppen hadden ze daar zelf maar voor moeten sparen ook. Ik krijg niet eens AOW als ik zo oud ben, donder op zeg. En dat gelul over die bomen ben ik ook zat: wij zullen toch wel gek zijn om onze industrie de nek om te draaien terwijl China elke vijf minuten een nieuwe kolencentrale opstart? Laten de GROTE landen dat oplossen zeg, wij lachen ons toch ook rot als we horen dat ze in Liechtenstein gescheiden inzamelen? Nederland is in dat opzicht een tekkel die denkt een Duitse herder te zijn. Trouwens, kernafval is een probleem voor onze kinderen. Die heb ik niet en als ik ze had, zouden ze het drukker krijgen met de Islamo-Westerse oorlog, de stijgende zeespiegel, het verdwijnen van alle planten en bloemen i.v.m. het uitsterven van de bij, diverse AIDS-achtige ziektes en meer van dat fraais. En dan reken ik kometen gemakshalve niet eens mee. Die paar gloeiende vaatjes kunnen daar ook nog wel bij.

3. Volksmenners

Wegstrepen: Verdonk, Wilders, Partij EEN (lijst 12).

Ik ben echt de laatste om ruim baan te geven aan de Islamisering, maar we sturen in dit land Godbetert doodleuk zuigelingen van 5 maanden terug naar Tanzania, kom bij mij nou niet aan met dat we te soft zijn. Hartelozere klootzakken dan bij de IND vind je niet snel, da’s dik in orde daar. Daarbij: als we dit soort populisten de macht geven, nemen ze een hele horde onbetrouwbaar tuig mee in hun kielzog (zie LPF) en die richten dan enorme schade aan. Trouwens, als ik eens in mijn verdacht witte omgeving rondkijk zit ik eigenlijk wel te wachten op een gezellige Surinamer met wat goeie recepten, een Turk die lekker aan auto’s kan sleutelen of een Marokkaan die uitblinkt in PHP/MySQL. Ik erger me echt duizend keer meer aan bankiers die zich schaamteloos en ongestraft verrijken dan aan mocro’s op bromfietsen. Ik woon namelijk best leuk, dus die heb ik hier helemaal niet! Op mijn vorige adres waren het trouwens geen mocro’s die me stoorden, maar lelieblanke kutscholieren die elke dag naar de supermarkt liepen voor hun gevulde koeken-lunch en vervolgens de straat bezaaid met vuilnis achterlieten. Kan Rita Verdonk BLANKE kinderen niet eens manieren gaan leren? Lijkt me dringender.

4. Fantaseerders

Wegstrepen: D66, Nieuw Nederland, Partij voor Mens en Spirit, Heel Nederland, Partij voor de dieren.

Verbaasd dat D66 in dit lijstje staat? Man, die partij is toch al jaren een lachertje. Dat snapt zelfs u, anders had u er vorige keer wel op gestemd. Het IDEE van D66 is leuk, maar de praktijk valt tegen. D66, de borstvergroting van de politiek. De rest bestaat uit een assortiment holistische koeienknuffelaars, maar die hebben de pyramides niet gebouwd hoor, dat waren toch echt mensen met hele stevige zwepen. Ik ben ook voor dierenwelzijn en vind het leuk dat Thieme nu kamervragen kan stellen over megastallen, maar ik moet er geen dertig van in de Tweede Kamer want dan vreten we de rest van ons leven tofu.

5. Leuk geprobeerd

Wegstrepen: Piratenpartij, Lijst 17.

De piratenpartij maakt zich, volkomen terecht, zorgen over onze privacy. Ik zou wel voor ze willen stemmen, maar ik vermoed dat er iets teveel ledenvergaderingen te snel worden afgebroken voor een potje Counterstrike 4 of Red Dead Redemption Multiplayer. Bovendien zijn ze te laat, want we hebben ons al met huid en haar uitgeleverd aan Europa en voor de rest hebben we te maken met tegenstanders zoals de muziekindustrie, die ongelimiteerd advocaten kunnen inzetten. Recht is gewoon te koop hier, kwestie van de ander kapotprocederen. Mij zal dat jeuken, ik behoor tot de technische elite die altijd straffeloos en anoniem zal kunnen downloaden wat ik wil. Geef ze een zetel, het zal de grote uitverkoop van uw en mijn privacy wellicht wat stagneren.

Lijst 17 is een studentenpartij. Het is schandalig dat we in dit land een bedrag van pakweg 250 euro een ‘uitwonendenbeurs’ noemen, maar als ik na ga wat ik van de wereld wist op mijn 23e (geen fuck) denk ik toch niet dat ik ene Sjoerd-Willem (of hoe die knakkers ook heten) over de JSF wil laten onderhandelen nadat hij het vak Wiet Kweken als HBO-opleiding heeft laten erkennen. Iets te krappe doelgroep jongens, maar ik gun jullie zeker een zeteltje om lekker lastige vragen te kunnen stellen.

6. Stemadvies

Overgehouden: PVDA of VVD.

Er zijn nog altijd mensen die denken dat de VVD goed is voor ‘ondernemers’. Er zijn ook mensen die denken dat de PVDA nog ‘rood’ is. Schattig he? Helaas zijn dit de jaren ’60 niet meer. Dit zijn allebei partijen die al zo lang in de politiek zitten dat elk moreel besef al lang geleden is verkocht, verkwanseld, verwaterd, moegebeukt, sufgeluld of weggegeven. Ze zijn niets meer, het zijn amorele lege hulzen. Ze kiezen de standpunten waarmee ze denken verkozen te worden, niet waarvan ze denken dat het goed is voor dit land.

Mooi, dan weet je tenminste waar je aan toe bent! Zo telt je stem tenminste mee!

Gooi een euro in de lucht. Kop is VVD, munt is PVDA. En morgen is er weer een dag, wellicht met gebak. Zo stem je nou wijzer….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.