0

Stank voor dank

Posted by Martijn on 08/26/2010 in Blog, Columns |

Geachte heer Warnas,

Met referte aan uw pakketzending van woensdag j.l. deel ik u het volgende mede.

Allereerst onze dank dat u mee wilt doen aan het experiment van de Nederlandse Zoogdier Vereniging, waarbij wij eigenaren van katten vragen om aan ons door te geven welke dieren hun kat zoal vangt.

Het was echter niet de bedoeling dat u ons daadwerkelijk de karkassen opstuurde. Een melding via onze website was voldoende geweest.

Wij hebben toch een blik durven werpen op uw zending, waarvan de inhoud als volgt bleek te zijn:

Item 1, door u gelabeled als: ‘Mummie van kaboutersoort’. Dit betreft een zogeheten Welpie, die door supermarkt Albert Heijn gedurende een periode werden weggegeven in verband met het voetballen.

Item 2, door u gelabeled als: ‘Transparante graat van onbekende Haarlemmermeerse vissoort’. Hoewel de Haarlemmermeer inderdaad tot zo’n 100 jaar geleden een binnenwater vormde, was met name de inscriptie ‘Bic’ voor ons reden om aan te nemen dat het hier een stuk van een pen betreft.

Item 3, door u gelabeled als: ‘Vacht van nieuwe harige slangensoort?’ Dit is een sok.

Item 4, door u gelabeled als: ‘Roodharige Woelmuis’. Dit is een zogeheten ‘Beesie’, opnieuw van Albert Heijn.

Wij hebben de bijgaande dissertaties, waarin u schetsen en beschrijvingen van de door u vermoedde nieuw ontdekte diersoorten maakte om uw claim voor de ontdekking en naamgeving gestand te kunnen doen, met belangstelling (en enige moeite, door uw handschrift) gelezen. Doorgaans worden deze trouwens met pen geschreven, het waskrijt plakte nogal.

Naar aanleiding van de door u uiteengezette theorieën hebben wij gemeend aangifte te moeten doen bij het RIAGG. Wij willen u hiernaast DRINGEND verzoeken om geen verdere bijdragen meer te doen aan ons onderzoek.

Ik stuur u de foto waarop u met item 5, ‘Hoofddorpse Tijgerschorpioen’, te zien bent, hierbij retour. Dit is een rivierkreeftje.

Hoogachtend,

Ir. J.P.E. van Galesloot
Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Zoölogie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 78 access attempts in the last 7 days.