0

Nette Nachbarn

Posted by Martijn on 07/09/2010 in Blog |

Ik mag ze dus wel, die Duitsers. Kijk nou weer eens wat de uitslag is van een peiling bij het blad Bild. Wie gunt u de cup, Nederland of Spanje? Nou, da’s duidelijk:

Linkje (vast al dood) naar de peiling.

Zelfs toen Duitsland nog tegen Spanje moest in de halve finale hoopten onze buren op een finale tegen Nederland en op het RTL-nieuws zag ik zelfs een paar lieverds die tegen een Nederlandse verslaggever zeiden dat we best mochten winnen. Zal je het niet menen, is het toch leuk dat je het zegt. 56% is nóg laag, ik persoonlijk zou ook eerder stemmen op het team dat ‘ons’ de kop gekost had. Hoe zouden wij zo’n peiling hebben ingevuld? Ik vrees het ergste.

Ik ben elke keer verbijsterd over de charme en de goede manieren van de Duitsers. Na die smakeloze legerhelmen had niemand het toch gek gevonden als het het voortaan hadden verdomd om tegen ons te spelen? Altijd maar weer dat gezeik over die oorlog… En dan door generaties die hem niet hebben meegemaakt, tegenover generaties die hem niet hebben veroorzaakt. Bah. Goed, de Engelsen doen het ook. Da’s net zo irritant, maar zij zijn écht gevat. (Voorpagina van The Sun nadat Duitsland met 4 tegen 1 over het Engelse team is heengewalst: DON’T MENTION THE SCORE. Okay, die is leuk.)

Ik draai er niet omheen: Duitsers zijn voor mij oké. Goed, hun muziek mogen ze overwegend houden en echte raskomieken zijn het ook niet, maar auto’s bouwen kunnen ze en taart bakken trouwens ook. Ooit zag ik een interview met een van hun ambassadeurs, Otto von der Gablenz. Dat was zo ongeveer de charmantste kerel die je je voor kon stellen. Vergeleken bij hem was de gemiddelde Britse Lord een lompe hooligan. Die man kon ook zo rustig blijven bij al die steken onder water die wij, lolbroeken die we denken te zijn, nog steeds maken.

Ik had het Duitsland wel gegund, zo’n finale tegen Oranje. Want bij het eerste ‘snorretje met je vinger’, de eerste oranje helm, de eerste halfslachtige Hitlergroet was ik ook gaan juichen. Für Deutschland!

Trouwens, met sommige kun je best lachen: (link)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 80 access attempts in the last 7 days.