1

Klussen met criminelen

Posted by Martijn on 02/03/2010 in Blog, Columns |

Open brief aan Minister Hirsch Ballin van Justitie

Excellentie,

Ik richt mij tot u met een verzoek. Op 1 December 2009 kocht ik samen met mijn vrouw een enorm nieuw huis. Hoewel het in goede staat van onderhoud was, wilden we er toch een en ander aan gedaan hebben. Zo wilde ik al 8 jaar een ligbad (13, als je de 5 jaar erbij telt dat we het bad in het huis daarvoor niet konden gebruiken i.v.m. lekkage), wilde mijn vrouw wat extra ruimte in de keuken (voor een blender en een broodmachine) en heb ik natuurlijk kantoor aan huis en die inspreekbiznis loopt ook als een tiet dus dat werd wat krap in die flat.

In een groot huis is veel te doen en hoewel ik kan rekenen op de hulp van mijn voltallige schoonfamilie, mijn eigen familie voor zover in Nederland en op mijn Oom Jan ™, heb ik inmiddels toch echt eelt op de handen. Heuse eelt. Als ik mijn handen in mijn jaszak steek (het vriest immers) krijg ik ze er bijna niet meer uit, het lijkt net klittenband.

Nu heeft u gevangenissen vol criminelen die daar de hele dag weinig tot niets nuttigs zitten te doen. (Er zal best een soort dagvulling zijn, maar die telt natuurlijk niet.) Dus criminelen liggen op bed naar hun Digitenne te kijken en ik ben tegels aan het weghakken, sleep met zakken cement, veeg zakken vol zaagsel op en dan heb ik het nog niet eens over dat Godvergeten schilderen. Mijn vrouw koopt allerlei meubels die ik eerst in elkaar moet zetten en dan zijn ze ‘de verkeerde kleur wit’, die moeten dan van Polar White naar ‘Ral 9010’ ofzo. En die pedofielen maar kaarten!

Kortom, ik wil er wel een of twee thuisbezorgd krijgen. Dan kunnen die hun schuld aan de samenleving mooi aflossen met klussen in mijn huis. Weliswaar heeft ‘de samenleving’ er niet zoveel aan dat ik een prachtig (en groot) huis heb, maar ik heb van de samenleving en van de overheid nog het een en ander tegoed:

– Zo heb ik in 2009 ruim 6000 euro aan BTW binnengehaald voor de staat, over mijn noeste arbeid als voice-over.
– Over het restant betaal ik loonbelasting (aangifte moet nog, maar zal ook niet over een paar tientjes gaan)
– Over dat huis heb ik overdrachtsbelasting betaald, pakweg 21 ruggen (in euro’s he!)

Toch heb ik nog nooit in de Betuwelijn gezeten, heb ik geen OV-chipkaart, zal ik nooit enige behoefte hebben aan de Noord-Zuid lijn, mag ik niet in een Joint Strike Fighter, rijd ik nooit over de verdubbelde N37 bij Hoogeveen en heb ik geen cent voor Haïti gedoneerd maar is dat ingezamelde bedrag toch mede van mijn geld verdubbeld. Verder claim ik geen kinderbijslag of wat voor uitkering dan ook en ik ben nooit ziek. Wel vaak misselijk vanwege al die nutteloze onzin waar ik aan meebetaal, maar nooit ziek.

Oh en dan vergeet ik nog dat gratis geld dat u van me krijgt omdat ik zogenaamd geen 130 mag rijden omdat er ergens een school of een ziekenhuis staat. Ik heb die bonnen even opgeteld, was toch ook 1173,14 vorig jaar. En nooit iemand geraakt, dus dat geflits sloeg weer helemaal nergens op.

Nu komt u vast en zeker met het argument dat in een of ander verdrag van Genève ofzo staat vastgelegd dat gevangenen geen gedwongen arbeid mogen verrichten. Dan wil ik u er graag aan herinneren dat ik door de staat wel degelijk DWANGARBEID heb opgelegd gekregen, maar dat heette dan ‘dienstplicht’. Dus nu niet met twee maten gaan meten, meneer de Minister!

Kom me ook niet aan met ‘ja maar anders lopen ze weg’ want dankzij die dienstplicht is dat wel meteen opgelost: de staat heeft me toen leren omgaan met een Uzi pistoolmitrailleur en hoewel ik die liever niet gebruik in mijn gloednieuwe badkamer denk ik toch dat dat ruim voldoende moet zijn om de heren aan het werk te houden. Lever die er dus bij, ik houd ze wel in de smiezen tijdens het schuren en schilderen.

Ik verwacht twee man op donderdag om 09:00. Lunch wordt verzorgd, net als koffie met Bastognekoeken. Ik ben geen onmens, meneer Hirsch Ballin. Maar dat klussen, dat ben ik echt meer dan zat.

Hoogachtend,

Martijn Warnas

PS Pedo’s mogen ook, ik heb toch geen kinderen en dat zijn meestal watjes die makkelijk in bedwang zijn te houden. Liever geen moslimextremisten anders moet ik de terpentine enzo uit de buurt houden.

PPS Mijn Oom Jan ™ zegt: ‘Vraag of ze enkelboeien om krijgen’. Kan dat? Anders doen we hier wel iets met tie-rips.

Tags: , ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 80 access attempts in the last 7 days.