0

Kleine overwinningen

Posted by Martijn on 04/30/2010 in Blog, Columns |

Kom op, hoe vaak heb je dat sinds de verhuizing wel niet kunnen afkijken? Eerst visualiseren, dan doen.

Ik heb een boor. Ik heb boortjes. Ik heb pluggen en schroeven. We Are Go, zou je zeggen.

Hee, die doos met duizend schroeven en pluggen is weg. Eens kijken wat ik dan kan vinden. Kijk eens aan, universeelpluggen nog wel. Wie wat bewaart, die heeft wat! Acht millimeter, dus daar past dan dit haakje in, lijkt me. En verdomd!

Hoe diep zou ik moeten boren? Het is wel de achterkant van de meterkast, voor je het weet zit ik midden in een groep. Gokje: die wand is net zo dik als dit uitstekende hoekje, je zou zeggen dat ze daar dezelfde blokken voor hebben gebruikt. Dus twee vingerkootjes, dat lijkt me weer eens diep genoeg. Dan markeer ik dat op die boor met een stukje schilderstape, zo boor ik niet te diep.

Mijn boor heeft een snellaadsysteem. Maar daar heb ik geen boortje 8 millimeter voor. Waar lag die adapter die Jan voor me geregeld had? Hebbes. Als ik nou meteen de schakelaar op die boor omzet zodat hij niet op ‘kloppen’ staat… heb ik ook minder kans dat ik straks een enorm gat moet gaan stuccen. Draait hij wel de goede kant op? Zie je wel, toch goed dat ik kijk.

Niet vergeten dat er in de hal maar 1 stopcontact is, dus ook een haspel meenemen zodat de stofzuiger ook stroom heeft.

Birgit heeft het afgetekend, Goddank, want dat gegoochel met een lineaal (of hoe heet zo’n opklapding) zal me wel nooit lukken. DUIMSTOK! Dat was het.

Dus… boor klopt niet, draait de goede kant op, heeft boortje van 8 millimeter… wacht eens even, ik heb er een houtboor in gedraaid! Een zwarte met een puntje! Dat moet natuurlijk een steenboor worden, slimme Henkie. Goed, steenboor. Plug. Haakje. Pak ik ook meteen een tang om dat haakje erin te kunnen draaien want dat laatste stukkie doet natuurlijk weer zeer aan mijn vingers. Haspel, voor de stofzuiger. Trapje. Stukje tape om de boor.

JA! HET HANGT!

Makkelijk hoor, klussen. Ik ga zo even liggen, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 80 access attempts in the last 7 days.