1

En we noemen hem… eh…

Posted by Martijn on 04/09/2010 in Blog |

Aangezien Birgit en ik niet van die ‘broeders’ zijn (maar hé, ieder zijn ding) hebben wij maar graag een kat in huis. Je moet toch wat te aaien hebben en het breekt zo lekker de nachtrust, als zo’n beestje om 03:00 AM haarballen gaat ophoesten.

Na zeven negen jaar trouwe dienst heeft onze Worf echter zijn Roadrunner-imitatie ten beste gegeven en we zijn hem nu al twee maanden kwijt. Aangezien hij maar 14 vakantiedagen open had staan, vermoeden we dat het toch om desertie gaat.

Omdat wij thuis nu eenmaal de deal hebben dat ik de kattenbak leeg en Birgit daarom mijn overhemden strijkt (allemaal: aaaaaaach, wat romaaaaantisch…) was Worfs vertrek onder meer een logistiek probleem: mijn overhemden waren op! We hebben nog een uitzendkat over de vloer gehad, Julia, maar mijn broer wilde haar toch weer terug. En omdat leasen financieel niet zo aantrekkelijk is, zijn we dan toch maar naar het dierenasiel van de Haarlemmermeer gegaan, want op hun website stond vermeld dat een zwart-witte jongeman van vier een nieuwe betrekking zocht. Hij had ook een naam, maar dat is dezelfde naam die Brad en Angelina voor hun spruit hebben uitgekozen en dat doe je zelfs een dier nog niet aan, dus die negeren we.

Meneer gaat vooralsnog dus zonder naam door het leven, want hoe noem je een dier dat tot nu toe uitsluitend onder je servieskast heeft gezeten? We denken dat het ijs wel zal breken want de zeer ter zake kundige arbeidsconsulenten van het asiel hebben verteld dat hij best wel op schoot wil als de eerste verlegenheid voorbij is. En aangezien ze het ook vertellen als de kat in kwestie kleuters openkrabt, nierproblemen heeft of gezocht wordt door het Joegoslavië-tribunaal, geloven wij ze. Hij is dan ook al een kopje komen geven: wij waren verrukt. Nu nog uitvogelen hoe hij heet…

Ik overweeg overigens:

 • Miles, naar Miles Edward O’Brien (Google maar)
 • Roy, naar het servies van Villeroy & Boch waar hij zo graag onder lijkt te zitten
 • Karel, omdat wij katers toch altijd al ‘Kereltje’ noemen, dus dat scheelt dan niks
 • Tibles. De Engelse tegenhanger van ‘Poekie’, een soort standaardnaam.
 • 1 Comment

  • cora schreef:

   En daar ging de logeerplek voor onze kat.
   Maar Dinges is van harte welkom in de familie
   Zo zie je maar, niet alle katten zijn meteen sociaal, maar met emmers geduld en kattenbrokken komt het vast dik in orde.
   Roy vind ik een vondst. Succes en plezier ermee.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
  This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

  Bad Behavior has blocked 78 access attempts in the last 7 days.