0

Banken willen balies bij motordealers

Posted by Martijn on 12/09/2010 in Blog |

De Nederlandse banken, waaronder ING, ABN-Amro en Fortis, overwegen hun servicebalies te verplaatsen naar dealers van o.a. motorfietsenmerk Harley Davidson.

Op 2 December 2010 koos een onhandige overvaller een Harley-dealer in IJmuiden uit en werd door twee medewerkers van de winkel kort en grondig het ziekenhuis in gemept. Hij verkeert momenteel in levensgevaar.

“Dat bracht ons op een idee,” vertelt Simon Wiekentkwis van de Nederlandse Vereniging van Banken. “Wij hebben nu losse bankfilialen of servicebalies in bijvoorbeeld snoepwinkeltjes. Het personeel daar bestaat voornamelijk van die zijen sokken van de HEAO of part-time moedertjes. Geen wonder dat de bromfietsbrigade daar wel op af durft te stappen. Maar een balie in een winkel waar monteurs met steeksleutels van een halve meter rondlopen is wel even andere koek.”

De vereniging van bankpersoneel, ‘WijGaanHalfVijfDicht’, reageert verontwaardigd op de kritiek: “Wij hebben inderdaad relatief veel vrouwen in ons personeelsbestand, maar niet iedere mannelijke bankmedewerker is een volgevreten grijsaard of een bleke econoom. In Zundert werkt iemand bij de Rabobank die nota bene Tai Chi beheerst. Daarnaast is het niet aan ons om te gaan meppen, want als onze nagels breken telt dat zo lastig.”

De BOVAG reageert daarentegen positief op het plan. “Bij merken als Volvo, Chrysler en in de meeste motorrijwielzaken werken overwegend vrij potige types. Bij merken als Daihatsu en Smart is dat weer minder, omdat je kleine handen nodig hebt om aan die poppenwagentjes te kunnen sleutelen. Maar inderdaad, de lokaties van de dealernetwerken lenen zich prima voor balies met financiële diensten. Contanten zat, in deze branche. Trouwens, overvallers die op hun brommer weten te onvluchten voordat onze monteurs hen de hersens hebben ingeslagen, rijden we bovendien makkelijk achterna. Er staat altijd wel een ouwe bak klaar waar een kras meer of minder niet veel bij uitmaakt, je ploegt dat tuig dus zo om. Da’s ook veilig, want de chauffeur blijft gewoon in de auto en profiteert dan van rollbars en airbags.”

De branchevereniging voor sportschoolhouders heeft laten weten dat ook in veel judo- en kickboksscholen plaats valt te maken voor een balie. “Alleen het tellen en hoofdrekenen kan voor onze leden een probleem zijn, maar als ze een leuk vrouwtje neerzetten houden wij dat wel in de smiezen hoor.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 80 access attempts in the last 7 days.