0

Vraag het Meneer Warnas! (1)

Posted by Martijn on 02/18/2009 in Blog |

“Jij weet nogal veel he?” is een vaak gehoorde opmerking bij mij thuis. Het is ook waar: ik weet ontzettend veel. Ik weet bijvoorbeeld AL mijn favoriete films, mijn pincodes, mijn huidige staatshoofd en hoeveel geld ik nog van jou krijg. (Want het gaat heus niet alleen over mij.)

Daarom breng ik nu, exclusief voor iedereen met een internetverbinding en een beperkt sociaal leven, aflevering 1 van: ‘Vraag het Meneer Warnas!’

Vraag: Is het gepast een zin te beginnen met ‘En?’

Antwoord: En of! Grammaticaal gezien wordt het niet gewaardeerd als je afwijkt van de regels. Zo mag je feitelijk ook geen zin beginnen met woorden als ‘Maar’, ‘Dus’ of ‘Ik heb kaartjes voor de Toppers In Concert, wil je mee?”
Sterker nog, in Calvinistisch Nederland wordt het zelfs als ongepast gezien wanneer je een zin laat beginnen met ‘ik’. Ik heb die regel al een keer of duizend gebroken en er is vooralsnog geen bekeuring bezorgd, dus maak je daar niet te druk om. Bovendien is taal iets levends, niet iets dat zich laat dicteren door de Taalunie, de Gasunie of zelfs de Unie van Utrecht (1579, niet de Kerkelijke unie van 1889!).
Denk wel aan de oude webloggerswet: het maakt niet uit hoe vaak je een zin begint met ik, maar, dus of en, want niemand leest het. Dus.

Vraag: Mijn computer doet het niet, wat nu?

Antwoord: Wat doet het niet? Ook niet als je hem herstart? En als je hem stevig schudt? Wat ook wel wil helpen is om de PC (of laptop) 24 uur te laten weken in zout water. Ook zie je in veel programma’s knopjes met daarop een vraagteken of de tekst ‘help’. Pak in zulke gevallen een CD-marker of andere permanente stift en teken een blokje of vierkantje op je scherm om dit te verbergen. Het is echt VEEL makkelijker om mij even te bellen dan om die knop te gebruiken, want we weten allemaal dat achter die knop vaak een virus zit. Mijn nummer is 0900-6644.

Vraag: Hoe zet ik thee?

Deze vraag is uitputtend beantwoord in het volgende artikel:
Thee zetten voor sukkels

Vraag: Ik krijg vaak mail van de ‘Microword Corporation’, omdat ik met mijn email-adres ruim 500.000 euro heb gewonnen in een prijsvraag. Leuk he? Ik kan me niet eens herinneren dat ik heb meegedaan! Wat zal ik er eens voor kopen?

Antwoord: Stuur deze mails door naar ‘helpdesk@ziggo.nl‘. Die zullen je graag helpen door het geld te incasseren en, inclusief 10% rente, op je rekening te storten. Je kunt mij alvast inhuren om een paar duizend nieuwe email-adressen aan te maken. Denk je eens in hoeveel prijsvragen je dán zult winnen! Wie weet heb je ooit wel genoeg geld voor een driekamerappartement in Amstelveen!

Dat was het voor deze eerste keer. Stuur je vragen naar:

NCRV
Schuttersweg 35
Hilversum

Maar je kunt natuurlijk ook met de plaatselijke politie bellen.

Gepubliceerd onder het motto: Geen Toppen Zonder Dalen.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 79 access attempts in the last 7 days.