0

Verbeter de wereld, begin bij je bank

Posted by Martijn on 06/26/2009 in Blog |

In een norse bui stuurde ik het volgende mailtje naar de AEGON-bank, via dit formulier:

https://mijn.aegonbank.nl/ROA/webengine/ROA/EmailOns

Ls,

Enige tijd geleden heb ik u in een hulpvaardige bui gemaild met enkele kritische commentaren en suggesties m.b.t. de vernieuwde website. Ik kreeg keurig antwoord terug dat dit zou worden doorgestuurd naar de afdeling Internet, die daarna duidelijk dacht: ‘ga weg, nare klant, wie weet er nou meer van Internet, jij of ik?’ En dat is uw goed recht, als bank. Ik bedoel, klanten, wat heb je er aan? Die willen maar rente en service: fuck ‘em. En als je dertig zakjes cup-a-soup uit het magazijn jat en in een plastic zak doet, heb je mooi een zacht hoofdkussen voor op je bureau!

Toch nogmaals het volgende:

1. Al zeker 5 jaar (ik lieg er geen dag van) staat er op http://mijn.spaarbeleg.nl een gebroken image én de domme tekst dat IK daar httpS moet aanklikken. Als u daar nou eens een referrer voor aanmaakt? En dat plaatje fikst?

2. Sinds de site vernieuwd is, kan iedereen die mijn laptop bemachtigt inloggen als hij mijn geboortedatum weet, want dat veld wordt als enige NIET vastgehouden door de functie in diverse browsers die heel handig alle wachtwoorden kan onthouden. Tikje slordig, volgens mij. Als u nu eens ALLE inlogvelden zo maakt als dat veld voor de geboortedatum, zou dat niet veiliger zijn?

3. Wat fijn dat ik bij Totaaloverzicht in de nieuwe vormgeving slechts ACHT muisklikken, een kladblaadje en wat rekenwerk verwijderd ben van weten wat het totale saldo is van mijn vier rekeningen. (Vroeger zag je dat in 1 oogopslag.)

4. Gebruikt uw webmaster het DNS-systeem? Of tikt hij gewoon 194.109.6.92 in als hij naar www.xs4all.nl wil? Vast wel, want hij laat mij in het Totaaloverzicht ook de vier rekeningnummers zien die ik bij u heb in plaats van de omschrijving (zakelijk sparen, prive, etc) die ik er zelf ooit voor heb gekozen. Wat boeien mij die nummers!

5. Waarom moet ik verplicht rekeningnummer, straatadres etc invoegen als ik alleen maar in een norse bui wil zeuren over die site van jullie? Bloedgroep ook nog weten? Favoriete voetbalclub?

Beste lezer van deze mail, ik ben niet de enige die hier niet au serieux word genomen. U gaat dit straks vast doorsturen naar de mensen van ‘afdeling internet’ en wat doen die? Die negeren dit. Niks follow-up. Niks belletje. Niks fiksen. U doet dit net zo hard voor niks als ik. Dat zijn nou je collega’s. Fijne boel.

Ik wens u nog een fijne dag, maar die luie donders van het Internet kunnen de hik krijgen.

Vriendelijke groet (aan u dus he)

Martijn Warnas

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 79 access attempts in the last 7 days.