2

Podplaza uit de lucht

Posted by Martijn on 09/08/2009 in Blog |

Momenteel is Podplaza.nl niet beschikbaar. Formeel heb ik al een tijdje niets meer met PP te maken, behalve dat ik er een aantal shows heb staan en er natuurlijk veel mee te maken HAD.

Toch snap ik best dat half Podcastend Nederland nu aan mij komt vragen wat nu, waarom en vooral wanneer het weer gefikst is. Liefst met veel vraagtekens. Ik was immers het gezicht en de stem van Podplaza, maar dat is nooit vrijwilligerswerk geweest en op een bepaald moment was dat eenvoudigweg klaar. Als freelancer ga je van klus naar klus, dingen verdwijnen gewoon uit beeld.

Dus, wat nu? Helaas, dames en heren: don’t know, don’t really care. Het was een uitstekende, gratis dienst die door haar gebruikers met ongeveer net zoveel liefde en respect bejegend werd als zo’n borstel waarmee je na een lange wandeling de stront uit je profielzolen krabt. Als iemand er de stekker uit trekt, kan ik me dat levendig voorstellen. Dat het chiquer had gekund, daar ben ik het wel mee eens.

Ik heb wel inside informatie maar vind het niet passend die verder te verspreiden. Ik kan alleen maar zeggen: als je Podcast belangrijk voor je is, moet je misschien ook eens zelf wat hosting gaan regelen. Mijn eigen shows doen het nu ook niet meer, maar mij boeit dat niet zo erg.

Dus mail mij niet, ik ben er niet (meer) mee bezig. Life goes on.

2 Comments

 • kwelwater schreef:

  het enige wat vervelend is, echt vervelend dat niet iedereen nu bij zijn of haar informatie kan. dat mensen nu zelf hosting moeten zoeken dat is hun verantwoordelijkheid, dat is helemaal waar, en dat zal ook niet voor iedereen het grootste probleem zijn.

  dat het chiquer had gekund lijkt mij een understatement, ook als was het een gratis service, die een disclaimer had die waterdicht is, ga je een verantwoordelijkheid aan door te hosten. als je je publiek niet aardig vindt omdat ze niet lief zijn. o.i.d. dan kick,ban of waarschuw je ze.

  veel podplaza gehoste podcast promote ook in hun show, en of blog podplaza. dus niet een ieder schoffeerde PP. al was er natuurlijk ook wel kritiek, maar dat heb je altijd met publieke grote sites.

  natuurlijk ben jij niets meer met hen te maken. maar veel van je medepodcasters wel. als klant weliswaar.maar ook dat is een relatie.

  vriendelijke groet,
  jeroen keijzer
  aka p.s. kwelwater

 • Erik schreef:

  Je kan me niet vertellen dat je dit allemaal niet wist.

  Ik wist het echt niet. Ik weet ook niet wie jij bent. Maar dit is wel weer een typische reactie voor de ‘podcastcommunity’: argwanend en passief agressief. – MW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 78 access attempts in the last 7 days.