0

In gesprek met … De Kilometerheffing

Posted by Martijn on 11/30/2009 in Blog |

Kilometerheffing
Nu de kilometerheffing eraan lijkt te komen, heeft Brein van Martijn een exclusief interview met deze controversiële maatregel, die dankzij minister Eurlings nu eindelijk doorgedrukt lijkt te worden.

BvM: Hallo Kilometerheffing en bedankt voor je tijd.

KMH: Oh heel graag gedaan. Iedereen praat óver mij, maar niemand neemt de moeite om mét mij te praten!

BvM: Misschien is dat omdat je er zo lang over hebt gedaan om hier te komen?

KMH: Nou ja, ik bén er nog niet hoor. 2012 is nu het plan. Dus 2014 op zijn vroegst.

BvM: En hoe ga je er dan uit zien?

KMH: Oh dat wordt lachen. We zijn een enorm gedrocht van plan, met veel administratie en belangrijker nog, veel techniek. Ik heb het over een kastje in je auto dat bijvoorbeeld altijd in contact moet blijven met GPS-satellieten. Als dat te lang onderbroken wordt, denkt het kastje dat je de boel belazert. Dus zet je drie weken je auto in de garage, krijg je daarna een boete omdat je gefraudeerd lijkt te hebben! Is dat leuk of is dat leuk?
En dat is nog maar één van de frisse nieuwe plannetjes. Techniek maakt zoveel mogelijk he? Denk aan het succes van de OV-chipkaart, wie had kunnen bedenken dat er tegenwoordig dagelijks honderden mensen staan te vloeken bij die poortjes?

BvM: Je lijkt erg enthousiast over alle mogelijke problemen! Dat had ik niet verwacht.

KMH: Tsja, wat zal ik zeggen… Denk aan de fabel van de schorpioen en de schildpad. Ken je die?

BvM: Van die schorpioen die een rivier over wil steken en een schildpad om een lift vraagt.

KMH: Juist. Zegt die schildpad: ik kijk wel uit, dan prik je me. Zegt die schorpioen: dat zou ik nooit doen want dan verdrink ik zelf toch ook? En halverwege de rivier prikt die schorpioen tóch die schildpad en verzuipen ze samen. Want een schorpioen blijft een schorpioen.

BvM: Dus jij wilt zeggen: als je een enorm, complex systeem opzet …

KMH: Dan gaat het gruwelijk fout! Tenminste, als het NODELOOS ingewikkeld is. Dat is wel belangrijk. De maandlanding was natuurlijk ook ingewikkeld, maar er was geen alternatief dus daar denken echt slimme mensen dan goed over na. Dat ligt bij mij anders, alternatieven zat. Brandstofheffing bijvoorbeeld, zodat buitenlanders ook meebetalen.

BvM: Maar dan wordt er in de grensstreek nóg meer over de grens getankt.

KMH: Daar is vast wel een ingewikkelde oplossing voor, geef de minister nou even de tijd! Zelf hoop ik op een verplichte tankpas die je moet laten zien om met een Nederlands kenteken in het buitenland te tanken. Krijgen we er zo doorheen bij de EU, die zijn gek op pasjes. Maar het liefst heb ik natuurlijk veel techniek, dan hebben die studenten informatica ook weer wat te hacken.

BvM: Is het niet handiger om gewoon bij de APK-keuring de stand van de kilometerteller door te laten geven? En die tellers dan verzegelen, of steekproeven laten houden bij reguliere verkeerscontroles?

KMH: Wat handiger is, zijn mijn zaken niet. Ik heb natuurlijk ook ambities dus doe mij maar werkverschaffing voor honderden ambtenaren, garagehouders, IT’ers en noem maar op. Is toch mooi, honderden meetportalen boven de weg die controleren of in al die auto’s wel kastjes zitten? Trouwens, dat is ook reuze handig voor de politie.

BvM: Dat brengt mij op de volgende vraag: privacy is…

KMH: Ho even vriend… Wat heb jij te verbergen dan?

BvM: Nou niks, maar…

KMH: We neuken toch niet buiten de deur he? Of ben jij zo’n hardrijder?

BvM: Daar gaat het niet om, ik bedoel alleen dat de politie, die in Nederland toch al zo gek is op afluisteren en die ook de identificatieplicht heeft afgedwongen, het vast niet kan laten om misbruik te maken van…

KMH: Je bedoelt GE-bruik, smeerlap! Het zou alleen misbruik zijn als jij niets verkeerds deed en dan hoef je je ook nergens druk om te maken. Ik vraag me af wat je te verbergen hebt. Mensen zoals jij, van die gluiperds, daar kan ik me zo boos om maken. Altijd alles maar stiekem, bah. Zo is het met de Nazi’s ook begonnen! En dan nog wat…

BvM: Kilometerheffing, bedankt voor je tijd.

KMH: Nou SIEG HEIL, vieze hypocriete… verbinding verbroken. Boete volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 80 access attempts in the last 7 days.