0

Een literaire foutmelding

Posted by Martijn on 01/27/2009 in Blog |

Meneer de Raaf

Meneer de Raaf


Tijdens een van mijn strooptochten langs de Wikipedia (Motto: ‘We kloppen niet altijd maar beter dit dan vieze plaatjes’) kwam ik terecht op de pagina over het gedicht The Raven van Edgar Allen Poe, niet te verwarren met Winnie The. Sterker nog, ik kon het hele gedicht terugvinden aangezien Poe inmiddels 100 jaar dood is en het auteursrecht dus geen probleem meer vormt. Volg deze link om het gedicht te lezen.

Laat ik eerst even categorisch stellen dat gedichten die niet op zijn minst zijdelings over pepernoten gaan uitsluitend voor mietjes zijn. Dat u niet denkt… precies. (Het is al erg genoeg dat ik geen klopboormachine bezit en mijn auto niet zelf kan repareren. Weliswaar heb ik dat leuke blondje, maar dat zegt ook niet altijd alles.)

Toch is The Raven, het verhaal van een man die lijdt aan liefdesverdriet en dan een deprimerend bezoekje krijgt van een zwarte raaf, best een aardig gedichie. Met name vanwege het ritme, maar ook omdat er leuke parodietjes op gemaakt zijn. (Zoals vanuit het perspectief van Poe’s kat.)

Ik geloof niet dat er al een Nederlandse vertaling is en u hoeft mij daar ook niet voor aan te kijken, maar het inspireerde me wel tot deze twee alinea’s, in de stijl van het gedicht, die heel leuk zouden passen op een 404-pagina, oftewel een pagina die je ziet als je een defecte link aanklikt.

Once you clicked upon this website, where you stumbled for some respite, of the stupid silly contents of the interweb, I’m sure,
As you tapped your mouse or keyboard, there came answer in a codeword, in a quaint and curious codeword, you may not have seen before.
“Damn this website”, you then sputtered, “thwarting me as e’er before!” —
Quoth the server: ‘404

This you took to mean, I’m certain, that the link you did uncurtain, was no longer on this server and was lost forevermore.
I regret, as websites’ master, this is true for now, but faster than my fingers aid me as they rap the keyboard sore,
I am working to correct this and restore what went before —
but for now it’s: ‘404‘.

Tsja, dat was het weer. Dag mam.

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 80 access attempts in the last 7 days.