0

Big Brother wil even aan uw billen zitten

Posted by Martijn on 05/20/2009 in Blog |

Zomaar een berichtje in het RTL Nieuws vanmorgen: ‘Een grote politiecontrole op de A50 vannacht. Iedereen werd langs de kant gezet.’ ‘Mensen werden preventief gefouilleerd en moesten meedoen aan een blaastest.’ Dat is de letterlijke tekst uit het item. Lees meer op http://www.elsevier.nl/web/Artikel.htm?contentid=234509 al staat daar niks over dat fouilleren, maar juist daar wilde ik het even over hebben.

Iedereen werd namelijk ‘preventief’ betast, daar aan de swelweg. Maar kennelijk heeft niemand toen gezegd: ‘Hee oom agent, ga maar even aan je eigen ballen voelen want dat hoef ik niet te pikken!’

Het is weer een voorbeeldje van hoe onze rechten langzaam maar zeker de kaasschaaf-behandeling krijgen. Kijk, als ik in een auto zit mag je me best vragen of ik het roze papiertje bij me heb en of ik dat ding heb verzekerd. Je mag er zelfs omheen lopen om te zien of de lampjes het doen of, als er een caravan achter hangt, (wat God verhoede, overigens) of dat ding niet te zwaar beladen is. Als ik de weg op ga ken ik de spelregels en mag je me overhoren ook, zelfs al kost dat tijd die ik op dat moment misschien niet heb. Als ik dat niet wil, kan ik altijd nog met de bus.

Maar moet ik dan ook goedvinden dat ik gefouilleerd word? Ik stap toch niet het vliegtuig in? Ik gedraag me toch niet verdacht?

Goed, de oogst was aardig: een gevalletje valse kentekenplaten, 68.000 euro aan belastingschuld, vijf keer gladde bandjes en zelfs een vermoeden van mensenhandel. Hardstikke fijn allemaal, al bedoel ik met ‘hee lul, ga eens boeven vangen’ eigenlijk: doe eens wat aan opsporingswerk in plaats van honderden mensen lastig te vallen. Het is niet alsof de onbehandelde aangiftes op zijn, of wel dan?

Toch is het nog wel te verteren dat je aan de kant gezet wordt. Maar daarvoor hoef je nog steeds niet IEDEREEN IN ZIJN LICHAMELIJKE INTEGRITEIT AAN TE TASTEN, BROMSNOR.

Want had er iemand wapens op zak? Niks over gelezen. En als mijn verzekering niet klopt, merk je dat niet onder mijn oksels. Werkt dat bij u anders?

Als je iemand wilt fouilleren en zijn spullen wilt doorzoeken, moet je een redelijke verdenking hebben. Een wietlucht, alcoholwalm, een bobbel onder zijn jas, een strafblad, een kofferbak waar bloed uit drupt… Van die dingen, ja. Maar wat doet de politie? Die benoemt een stukje snelweg tot een ‘speciale zone’ waarin de grondwet kennelijk even niet van toepassing is. Als dat al niet belachelijk is, dan zou het toch om een zone moeten gaan waar je uit weg kunt blijven als je dat wilt! (Voetbalstadion, concerthal, de binnenstad van Alkmaar als AZ wint.) Maar grosso modo iedereen als verdachte behandelen tot het tegendeel bewezen is… dat hoort niet. Sluit anders iedereen maar preventief op, als je lang genoeg zoekt is er altijd wel wat. Ik reed gisteren nog door rood.

Ik heb het al eerder gezegd: de politie is er niet meer voor u, maar voor zichzelf. Lig dwars, als je lef hebt. En aan alle plietsies: neem ontslag, zoals Arnoud en Walter, twee heren uit mijn omgeving die ooit het blauw hebben verwisseld voor een nette baan omdat ze zagen hoe zinloos dat beroep geworden was. Een beetje vent wordt namelijk GEEN agent.

Oh, wat verscheen er een paar uur later op Nu.nl? ‘Zwaailicht aan voor warme patat‘. Dat artikel bewijst twee dingen: politiemensen voelen zich beter dan burgers en burgers haten agenten zo intens dat we ze graag aangeven zodra we ze zoiets zien doen. Eigen schuld, smeris.

All Cops Are Bastards

All Cops Are Bastards

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 78 access attempts in the last 7 days.