1

Wat nou lage dollarkoers?

Posted by Martijn on 01/15/2008 in Blog, Computers en Internet |

Op dit moment (zie datum van deze post) is de dollarkoers 1.48 (dollar voor een euro). Leuk he? Kun je lekker goedkoop dingetjes bestellen in Amerika! Joepie!

Nou, niet dus. Twee voorbeelden, geen van beide grappig overigens.

1. iTunes. Liedjes kopen kost voor Nederlanders 99 eurocent per nummer, voor Amerikanen 99 dollarcent. En dan hebben de Amerikanen nog een betere selectie ook. Om 1 nummer doe ik niet moeilijk, maar het tikt wel snel aan als je een album koopt.

2. Hardware. De Palm Z22 kost 109 Euro via de Nederlandse site en 99 dollar via de Amerikaanse site. Verschil in Euro: € 41,69. Dat noem ik serieuze pegels.

Dus Warnas dacht slim te zijn. Voor iTunes maakte ik een nieuw account aan en wilde daar een Amerikaans adres opgeven. Die vlieger ging mooi niet op, want ze controleerden het adres op mijn creditcard en dat is in Nederland.

Warnas dacht toch slimmer te zijn en probeerde het adres van zijn Paypal-account te veranderen naar een Amerikaans adres. En dan iTunes afrekenen met Paypal, snappie? Resultaat: Paypal-account geschorst omdat ‘iemand heeft geprobeerd zich toegang tot uw account te verschaffen’. Ahem. Goed gezien, jongens… Kon ik toch mooi mijn gasrekening inscannen en opsturen, om te bewijzen dat ik mijn eigen wachtwoord nog had!

De Palm Z22 probeerde ik via Amazon.com te bestellen, want via die site verkopen ze de duvel en zijn ouwe moer. Alles leek goed te gaan, maar toen het op bestellen aankwam zei Amazon: “Sorry, dit mogen we niet naar Nederland verschepen.” WRAAAAAH!

Vol vertrouwen in het kapitalisme ging ik op zoek naar een dienst om dit te omzeilen en die bleek ook te bestaan: op http://www.myus.com kun je een heus waar eerlijk bestaand Amerikaans postadres krijgen. Ze sturen door wat je maar wilt, van brieven tot pakjes. Bovendien heb je dan een postadres dat je kunt doorgeven aan je creditcardmaatschappij, dus iTunes heb je dan ook bij de neus.

Het is alleen een beetje duur: 30 dollar eenmalig en dan 15 dollar per maand. Het kan ietsje goedkoper, maar evenzogoed moet je dan wel erg veel bestellen. Dat haal ik er niet uit. Shit.

Martijn: 0
Internet: 1

This isn’t over, Internet! THIS IS NOT OVER!

Bonus: omdat je zo braaf tot het einde gelezen hebt een tip over Google. Je kunt conversies als zoekopdrachten geven. Voorbeeld: ’99 dollars in euro’ of ’37 celsius in fahrenheit’. Voorbeeld.

Tags: , , ,

1 Comment

  • Jim schreef:

    De onderneming Ik gebruik voor mijn USA postadres (geen postbusnummer) is http://www.BongoUS.com

    Ze hebben een vast tarief, geen extra kosten voor brandstof of andere dingen

    Ook kan ik verzoeken om een afbeelding van mijn objecten vóór verzendkosten overzeese om te controleren of alles correct is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 80 access attempts in the last 7 days.