0

Vertrouw niemand

Posted by Martijn on 04/18/2008 in Blog |

Een man zat onlangs ruim 40 uur vast in een lift. Dat werd door camera’s vastgelegd en het (versneld afgespeelde) filmpje daarvan is op veel sites te zien. Ook op Zie.nl, een spinoff van het weggeefkrantje DAG. (Aardig krantje trouwens, ik pak het vaak mee.)

Link: http://zie.nl/media/web/1355/man_zit_veertig_uur_lang_vast_in_de_lift

En wat staat er onder? “Nicholas White is een 34 jaar oude productie manager. Hij was aan het overwerken en wilde even een sigaretje roken. Zo begon de langste rookpauze van Nicholas’ leven. Een angstaanjagend ervaring die begon op vrijdagavond om elf uur. Toen hij weer naar boven ging bleef de lift tussen twee verdiepingen steken. In het verlaten gebouw was er niemand de hem redden kon.”

Op de site van de New Yorker is echter het echte verhaal te lezen. De man zat helemaal niet in een verlaten gebouw. En hij is ook geen productiemanager, wat dat ook wezen mag. En het is al maanden geleden. Maar ja, wat doet een luie redacteur die alleen maar teksten en filmpjes online pleurt om bannerclicks te scoren? Die lult maar wat. “In het verlaten gebouw was er niemand die hem redden kon.” Je ziet verdorie monteurs bij andere liften met ladders in de weer op dat filmpje!

Want andermans filmpjes online knallen voor wat hitjes, dat is toch geen journalistiek. Dus dan lul je maar wat, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 78 access attempts in the last 7 days.