0

Laatste Nederlandse domeinnaam Blijf Onverkocht

Posted by Martijn on 06/21/2008 in Blog, Columns, Computers en Internet |

Amsterdam – Er zijn nagenoeg geen Nederlandse domeinnamen meer beschikbaar, zo liet de Stichting Internet Domeinregistratie gisteren weten. Gegeven het feit dat een domeinnaam maximaal 63 karakters lang mag zijn en uit hooguit 27 verschillende karakters (26 letters en/of één streepje) kan bestaan, is er een praktische limiet aan het aantal uit te geven namen. Die werd gisteren bereikt na registratie van het domein http://www.jajawaaaaaaaauwpioewwwwwdiezitopnaardecup.nl.

Dat voorlaatste domein is in handen van Sjaak van Tilburg, eigenaar van een haringkar op het Utrechtse Neude. “Ik ga het zakelijk niet gebruiken, maar ik wilde wel een eigen domein hebben voor mijn email. Helaas waren haringsjakie.nl, sjakiesharing.nl, sjakiesharingkar.nl, haringvansjakieisaltijdok.nl, haringvansjaaksmaaktraak.nl (lijst ingekort – red.) en vooreenknaakeenharingvansjaak.nl allemaal al bezet.”

De domeinen waar Van Tilburg interesse in had werden al eerder opgekocht door een speculant. Circa 95% van de Nederlandse domeinen is in handen van speculanten. Om het beschikbare aanbod te verhogen, begon de SIDN eerder dit jaar met de uitgifte van zogeheten nummerieke domeinen, zoals http://www.6969.nl. Ook die werden vrijwel allemaal verkocht aan speculanten, hetgeen de SIDN naar schatting 7 miljoen euro opleverde. “Ze kopen echt alles! We overwegen nu om de domeinen met verboden woorden of combinaties, zoals besnuffelbeatrix.nl, toch vrij te geven,” aldus een woordvoerder van de SIDN vanuit Hawaii.

Alleen http://www.moeftibinkipieterborg.nl blijft vooralsnog beschikbaar. Wel is http://www.moeftibinkipieterborgnl.com aangevraagd door een ondernemer die er op gokt dat iemand dit adres snel zal kopen, dat bezoekers bij het intikken de punt voor nl soms vergeten en dat ook nog eens doen in de browser Mozilla Firefox. De gebruiker krijgt in dat geval reclame te zien.

Moefti Pieterborg was niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.