0

iPod Touch update: helemaal verslingerd…

Posted by Martijn on 03/31/2008 in Blog, Computers en Internet |

Naar aanleiding van mijn eerste post over de Apple ‘Aaipoets’ het volgende:

Ik heb mijn mening een béétje herzien. Een tikkie maar hoor. Dat komt zo, ik loop eigenlijk dag en nacht met dat ding rond. Mail checken TIJDENS het ontbijt (nou ja, brunch in mijn geval), AAN de ontbijttafel… En dan alles gewoon wissen, natuurlijk. Erg luxe. Hij ligt op het nachtkastje, dus ik kan meestal vanuit bed al inschatten of het voor die dag de moeite loopt om op te staan en zo nee, dan heb ik ook nog entertainment (muziek, krantje, filmpje) onder handbereik.

Verder altijd verse Podcasts, mijn agenda zit erop, via wifi lekker surfen met een zéér bruikbare webbrowser (met name voor de geweldige column Ask The Pilot op Salon.com) en er is zelfs een speciale TV-gids voor de iTouch. Om nog maar niet te spreken van de mooie Podplaza-portals, waar je onbeperkt luisterplezier hebt zolang je in de buurt van een draadloos netwerk bent. En dat ben ik, of ik moet in de auto zitten.

Ik heb zelfs een Mac Mini gekocht. Jawel… Ik Heb Een Mac Gekocht. Out & Proud, weetjewel. Kunnen we er nu ook meteen weer over ophouden? Ik bedoel, miljoenen mensen kopen Macs. Daar hoef je echt geen mietje meer voor te zijn hoor, dat kunnen ook echte kerels die wél iets van computers weten tegenwoordig gerust doen.

Ik kan die Mac Mini en mijn gewone PC ook nog eens op afstand bedienen met die iTouch. Als een soort opgefokte muis, zo moet je dat zien.

Als het ding uit de doos komt moet je hem nog wel even ‘jailbreaken’, zodat JIJ bepaalt welke software erop komt en niet Apple. Dat regel je sinds firmware versie 1.1.4 via het gratis programma ZiPhone binnen een minuut. Dan zet je er handige extra zaken op, van een eBook-lezer tot een echt werkende waterpas (dankzij de kantelsensor in dat ding) en natuurlijk de applicaties waar Apple je eigenlijk geld voor wilde rekenen, zoals Mail en Google Maps. Afijn, dat kun je allemaal nalezen op http://www.ipodtouchblog.nl.

Maar eh… wat mankeert jou eigenlijk, dat je nog geen iTouch hebt? Ik bedoel, heb jij dan zo’n rijk gevuld leven met secretaresses en andere bedienden, dat je het je kunt veroorloven om ZONDER iTouch rond te lopen en voor je mail achter de PC te gaan zitten of uit PAPIEREN boeken en tijdschriften te lezen? Luister jij nooit naar muziek of naar MIJN Podcasts, soms? Is dat misschien te goed voor je? He? Ga zo’n ding halen en vlug een beetje. Je hebt er al een vanaf 234 euro. Dan vreet je maar een weekje niet!

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 82 access attempts in the last 7 days.