0

Een iPhone? Nee, dank u.

Posted by Martijn on 07/12/2008 in Blog, Columns |

Nee, ik heb nog steeds geen iPhone.

Omdat ik geen gaatje in mijn hoofd heb, daarom!

Ik verbaas me al jaren over het feit dat een aanzienlijk deel van de bevolking, waaronder veel mensen die ik toch redelijk in staat acht tot hoofdrekenen op het niveau van groep 3, in de volgende valkuil trapt:

– Ik neem een telefoon-abonnement van 35 euro per maand.
– Dat kost me dus 420 euro per jaar.
– Ik krijg dan GRATIS een telefoon.
– Ik ben slim! En als bonus krijg ik na een jaar een NIEUWE TELEFOON!

Nee, EIKELS! Weet je wie slim is? IK!

– Ik neem een sim-only abonnement van 4,95 euro per maand (bij Debitel)
– Ik koop een telefoon van, laat ik eens extreem duur doen, 250 euro.
– Na twee jaar ben ik 358,- kwijt.

Goed, ik heb dan maar één toestel en die slimmerds hebben een nieuwe ‘gratis’ telefoon gekregen. Daar hebben ze dan ook 482 euro MEER voor uitgegeven.
Dat zou zo erg niet zijn als ze een fatsoenlijke baan en carrière hebben, maar het zijn ook altijd van die types die hun gouden vullingen op Marktplaats.nl moeten zetten als de cavia naar de dierenarts moet.

(Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat Debitel in een vlaag van corporate verstandsverbijstering laatst belde met de vraag of ik gratis jaarabonnement wilde. Ik kreeg er nog een telefoon bij ook! Geen idee wat daar aan de hand is, maar volgens mij is het belscript van 1 April per ongeluk daadwerkelijk in gebruik genomen. Ik vond het prima, wil ik maar zeggen. Gouden tip: zeg elk jaar je abonnement op, ook als je tevreden bent. Dan krijg je nog eens wat en terugkrabbelen kan altijd nog!)

Nu is er dus de iPhone 3G, om precies te zijn de 2e generatie iPhone met ingebouwde GPS-navigatie en wat andere verbeteringen. Het is een prachtig en handig ding, daar doe ik niets aan af. T-Mobile, waar ik overigens goede ervaringen mee heb (onbeperkt draadloos internetten via mijn laptop voor nog geen 20 euro per maand), mag van Apple als enige in Nederland een abonnement verkopen. Dat is dan ook de enige manier om legaal een iPhone te bemachtigen. Rekent u mee?

Een contract voor minimaal 2 jaar van 29,95 per maand kost dus € 718,80. Dan heb je de iPhone met ‘maar’ 8 GB geheugen en 150 belminuten per maand. Verder vraagt T-Mobile dan ook nog eens €79,95 voor het toestel en € 26,25 aansluitkosten. Aangenomen dat je binnen je bundel blijft, heb je over 2 jaar dus 825 euro uitgegeven.

Laat ik dat even voluit schrijven. ACHTHONDERDENVIJFENTWINTIG euro. Oftewel 1818,06 in GULDENS.

(Bovendien wil ik wedden dat ze je nog een verzekering aansmeren voor het geval je iPhone gejat wordt of te barsten valt.)

Nu heb ik een iPod Touch en ik moet toegeven dat ik er zwaar verslaafd aan en dolverliefd op ben. Ik wil ook best een iPhone, graag zelfs! Maar voor 825 euro moet ik wel DRIE tot VIER halve dagen werken als voorleesvader bij (bijvoorbeeld) Radio Noordholland!

(Hehehehe… Sorry, dat kon ik niet laten. Ik heb dan weer geen pensioen, scheelt dat?)

Voor eerdergenoemde rekenwonders is € 825 gemiddeld een half netto maandsalaris, mocht u het willen vergelijken met gewone(re) stervelingen. (Die wél pensioen opbouwen, dat dan weer wel.)

Dus nee, ik heb geen iPhone. Het kan er best van af, maar ik vind het een idioot bedrag. Ik red me prima met een iPod Touch (nu nog maar 247 euro), een geritseld telefoontje (Nokia N73, 70 euro) en ik bel nog gratis ook. Daar kan de allerduurste TomTom dus makkelijk vanaf, om het gemis van een GPS-functie te compenseren. Maar ja, ik kan niet alleen rekenen: ik kan ook kaartlezen.

(Trouwens, koop maar eens een carkit voor een iPhone. Dat witte plastic is per gram haast duurder dan goud.)

Daarom heb ik het geld maar uitgegeven aan een cursus: ‘Hoe word ik een onuitstaanbare zeikerd, die elke verjaardag om zeep weet te helpen met zijn irritante sommetjes.’ Deze column is mijn examenwerkstuk. Ik reken op een 10.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.