0

Aaaaaaand… we’re back.

Posted by Martijn on 05/04/2008 in Blog |

Stekker uit contactZo, dat was me een lekker rustig weekje he? Warnas.net was sinds maandag de 28e uit de lucht, net als alle andere sites die ik host. Geen website, geen mail… Ik ben helemaal bijgekomen!

Maar ja, ik was wel de enige. Had ik net de hele Warnas-clan zo ver om een ordentelijk eigen mailadres te gebruiken, gebeurt er dit: het datacentrum waar Warnas.net draait is een Amerikaans bedrijf. Het heet Gazzin.com.
Daar hadden ze vorige week de zoveelste stroomstoring, omdat ze inmiddels meer apparatuur hadden staan dan het gebouw aan kon. Daarom zijn ze, nogal onverwacht, verhuisd naar een nieuwe lokatie (met meer stopcontacten, naar ik aanneem) en dat betekende dat de site even plat was. Nou ja, even..

Wat de sukkels er niet bij zeiden was dat alle servers nieuwe IP-adressen kregen. Die instellingen hebben ze allemaal netjes aangepast, dus dat merkte ook geen hond. TENZIJ je, zoals ik, je domeinnamen liever zelf beheert en dat bij een ANDER bedrijf hebt ondergebracht. Ik moest die instellingen dus zelf wijzigen. Maar ja, als ik het nieuwe ip-adres niet krijg… Daarnaast duurt het ongeveer 24 uur voor de rest van het Internet daarvan op de hoogte is.

Excuses aan iedereen die een paar dagen zonder mail zat. Mensen die iets hebben gestuurd hebben een foutmelding gekregen en mail van sommige afzenders zal later alsnog bezorgd worden.

Moraal van dit verhaal: shit happens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 80 access attempts in the last 7 days.