0

Of ik als Debiel tel

Posted by Martijn on 05/29/2007 in Blog |

Ik had een heel aardig telefoonabonnementje bij de firma Debitel. Voor € 3,40 per maand had ik 90 belminuten. Als je, net zoals ik, een hekel hebt aan bellen, is dat ruim voldoende. SMS’jes waren 11 cent per stuk, dat leek mij schappelijk.

Na een jaar was de koek op en vond Debitel dat een nieuwe prijs redelijker zou zijn. Zelf dachten ze aan iets tussen de tien en twaalf euro. (Heel precies weet ik het niet, want ik heb alleen een HBO bachelors degree en dat is kennelijk niet genoeg voor het kunnen volgen van die facturen. SMS’jes gaan apart mits tenzij en niettegenstaande opengenomen in niet meegenomen vrijgekomen tegoed van de vorige maand waarin de actiebundel werd opgewaardeerd met de kortingsbonus.)

Nu heeft Birgit hetzelfde abonnement, dus belde ze met Debitel en vroeg of een verhoging van 100% niet wat drastisch was en of er nog een nieuwe actie gold. Ze had net zo goed naar het geheim van koude kernfusie kunnen vragen: het callcenter wist van niets en kon niets doen. Dus wat doet Birgit, kittig ding dat ze is: ze zegt op.

Vervolgens komt Debitel haastig met een leuke aanbieding: voor € 4,50 per maand kreeg ze 100 minuten EN 100 SMS-jes (wat MOET een mens ermee?!) als ze besloot te blijven. Goeie deal!

Toen heb ik ook maar opgezegd, per brief. En ja hoor, ook ik kreeg een bevestiging dat ze over 3 maanden de boel zouden afsluiten. En een week of drie later? Dezelfde kortingsaanbieding.

Opzeggen loont dus. Het interesseert Debitel geen moer of ze wat aan je verdienen. Zelfs verlies maken is goed. Wat ze willen is dat je klant BLIJFT. Waarom? Omdat ze dan meer waard zijn als ze worden overgenomen! Hoe meer klanten, hoe waardevoller het bedrijf. Dat het allemaal klanten zijn waar je geld op toe moet leggen (hoewel ik ze geen telefoon heb afgetroggeld, ik heb een SIM-only abonnement), doet er kennelijk niet toe.

Dat er mensen zijn die 35 euro per maand betalen en dan ook nog hardop zeggen ‘dat ze gratis een nieuwe telefoon mogen uitzoeken’, daar kan ik met mijn verstand niet bij. Maar goed, daarom houden Bik & Ik, schrapers die we zijn, nog wel eens wat over. Bij jou is het geld zeker weer op? Vooruit dan maar, kom maar een keer eten. We zijn de kwaadsten niet.

Wel graag eerst even bellen, met je ‘gratis’ telefoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.