0

Nieuw: de Apple AaiPoets…

Posted by Martijn on 10/19/2007 in Blog, Podcasting |

Apple AaiPoets Op zich hoor je mij er niet over als ik op rekening van een ander mooie fijne nieuwe electrieke glimdingen mag kopen hoor, maar als ik zélf € 299,- had opgehoest voor de iTouch (the iPhone that ain’t no iPhone) zouden de volgende observaties bij mij opgekomen zijn…

1. Er zit niet voor niets een poetsdoekje bij. Als je het ding niet aan het aaien bent (je MOET je vinger gebruiken op dat scherm, het kan ook niet met een pen of een stiftje van een Palm ofzo), ben je hem wel aan het poetsen.

2. Ideaal dingetje voor ‘wardriving’: er zit ingebouwd Wi-Fi in, zodat je op je bankstel je 1500 euro kostende TFT-scherm en hi-fi surround DVD thuisbios kunt negeren om lekker op dit ding naar Youtube te kijken (met een koptelefoon op). Maar… hij inventariseert wel heel snel welke draadloze netwerken in de buurt zijn én of ze beveiligd zijn. Ik stond in Utrecht bij een stoplicht langs de Amsterdamsestraatweg en kreeg daar een onbeveiligd netwerk, waarmee ik toch 30 seconden van een youtube-filmpje kon bufferen voor ik door moest rijden. Dit kon wel eens van pas komen als ik op weg ben met mijn laptop en geen zin heb om mijn telefoontje aan te koppelen. Even door een woonwijk rijden om te kijken waar ik kan surfen, in een parkeervak duiken en hoppa!

3. Alternatieve iPod-managers werken niet meer. Je zit echt aan dat stomme iTunes vast want die data is tegenwoordig gecodeerd. Erger nog: als je hem uit de doos haalt is het EERSTE wat je moet doen, dat ding aan iTunes hangen. Anders doet-ie het niet! EN DAAROM HAAT IK APPLE DUS.

4. Een en dezelfde iPod kan niet aan meerdere PC’s met iTunes worden gehangen. Dat snap ik wel, da’s om het kopieeren van muziek te voorkomen. Maar waarom mag ik mijn Podcasts dan niet beheren, of zelfgemaakte (danwel geconverteerde) video’s op dat ding zetten?

5. Die nieuwe interface is best leuk. Daar werd ik bij de iPhone ook zo enthousiast van, althans op de video’s die er van te bekijken zijn. Maar ik ben toch net iets sneller dan de processor in dat ding, vrees ik. Goed, dat went. En surfen met je vingers is toch wel VEEL fijner dan via dat palletje op mijn Nokia N73 en dat sms-toetsenbordje.

6. Net als alle iPods is dit ding doofstom: geen speakers. Maar juist DIT apparaat heeft echt geluid nodig. Het is de ultieme gadget (op zijn minst de komende twee weken…) om aan mensen te demonstreren (“Kijk! Nu kan ik WAAR ik maar wil in mijn huis naar Youtube-filmpjes kijken! Hier, die vent zaagt zijn eigen arm af, whahaaaa!”) maar ze HOREN niks. Hij had van mij echt een centimeter dikker mogen zijn als er een goede speaker in had gezeten.

7. Hij is te glad. Die vingerafdrukken, tsja… Door een dof scherm kun je niet kijken, dat snap ik ook. Maar hoewel hij ERG soepel in je borstzak schuift, schuift hij daar NET zo soepel weer uit. Enne… Ik buig dus voorover als ik de bril omhoog zet. Want zo’n man ben ik. PLONS! Kan elke dag gaan gebeuren…

Tot zover mijn observaties. Fijn he?

It’s the way I tell ‘em…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 78 access attempts in the last 7 days.