0

Kunst, ook wel eens leuk!

Posted by Martijn on 08/24/2007 in Blog |

Kijk eens goed naar onderstaande foto. Hij is genomen van het dak van een colafabriek op Long Island. (Niet door mij, trouwens.) Op dat dak, aan de rand, staat het logo.

Wat klopt hier niet? Eerst kijken, dan verder lezen.

Colabord

Vera Lutter maakt foto’s via de Camera Obscura methode. Ze huurt dan een stalen zeecontainer, maakt een gaatje in de wand en zet binnen een bord neer met lichtgevoelig papier. Na uren, soms dagen, ontstaat er zo een afbeelding op het papier. De container is dan een gigantische camera geworden.

Op http://www.bombsite.com/lutter/lutter.html las ik een heel interessant interview met haar, inclusief voorbeelden van haar werk.

Maar wat klopt er nu niet aan deze foto?

We kunnen de letters lezen! Welke gek zet er nu een reclamebord IN SPIEGELSCHRIFT op het dak? Simpel antwoord: de foto is gespiegeld, zodat wij nu een reclamebord lijken te zien dat achterstevoren gemonteerd is. Op de achtergrond zie je Manhattan.

Maar… nu denk jij: ‘Martijn, fijne vent, sinds wanneer heb jij interesse in KUNST?’
Oftewel, hoe kom ik erbij een interview zoals dit te lezen?

Simpel. Ik luisterde naar BBC 7 en een comedienne daar maakte de grap dat ze misschien wel dik was vergeleken met andere mensen, maar niet vergeleken met Battersea Power Station. Dat heb ik opgezocht op de Wikipedia en ik las dat het gebouw ooit ‘met behulp van een container’ is gefografeerd. Daar wilde ik meer van weten. En zo slijt ik mijn dagen, dames en heren.

‘Enne… heb je al wat nuttigs gedaan? Iets verdiend? Filmbespreking geschreven?’

Sodemieter op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.