0

Kijkers opgelet!

Posted by Martijn on 02/15/2007 in Blog |

Omdat ik geen tijd meer neem om TV te kijken, ligt er bij mij thuis een enorme stapel ongelezen Vara-gidsen. Die neem ik wel eens mee, als ik ergens een paar uur stuk moet slaan en het Internet me de keel uit komt. Maar eigenlijk moet ik dat niet doen, want het Vara TV Magazine (fuck it, VARAGIDS! Nee… VARABODE!) staat vol met interviews met mensen die ik niet ken maar die, in tegenstelling tot mijzelf, wél SMS’jes en telefoontjes hebben gekregen van omroepen met de vraag of ze alsjeblieft een kwis willen komen presenteren, of een ander programma. Ik moet dus niet teveel Varabodes achter elkaar lezen, dat deprimeert. En ik maar buffelen, met die Kutcasts…

Maar goed, soms is er dan ook wel weer iets leuks. Iets geheel onbenulligs, iets waar iemand die geïnterviewd wordt door de Vara-gids omdat hij zo leuk een knutselprogramma presenteert, ongetwijfeld de neus voor op zou halen. Dan belt Teleac, of iemand die een cursus heeft verzonnen. En daar kan ik dan weer even op teren, wat eigenwaarde betreft.

Kijkers opgelet logoEn zo werd ik laatst gemaild door de heren van Black Box Studio’s in Utrecht, of ik een spotje wilde inspreken. Nu is mijn regel: dat wil ik wel, maar ik betaal er niet voor.

Wat bleek, IK kreeg geld! Het ging om een spotje ter gelegenheid van de (her)opening van een cultureel centrum in Almere. Iets lokaals dus, u zult het alleen gezien of gehoord hebben als u in de regio woont en niet alleen naar landelijke zenders luistert. Ik meen dat het tekstje dat ik insprak gebruikt is voor een radiocommercial, een website en een TV-spotje. In elk geval klonk het zo:

http://www.warnas.net/audio/kijkersopgelet_radio.mp3

Er hoort ook een website bij, http://www.kijkersopgelet.nl/. Die zal het niet lang volhouden, in elk geval niet zo lang als de post op deze site.

Het aardigste van de klus was nog wel dat ik ‘m twee keer betaald kreeg, want het moest over: de term stadshart mocht niet gebruikt worden, dat moest stadscentrum worden. Of andersom, dat vergeet ik steeds. Kortom, dubbel geld. Daar houd ik van. Al met al heb ik tien minuten achter de microfoon gestaan en omdat ik ook de lulligste niet ben had ik voor de heren in de studio ook een Kirsch-schnitte (2,30 euro bij Dirk van den Broek – hoe DOEN ze het ervoor hé?) meegenomen. Die moet dus van de winst af, maar vooruit.

Het leek me trouwens geweldig om voor de tweede opname binnen te komen, alleen maar het woord ‘stadshart’ op de juiste toon uit te spreken en dan weer rechtsomkeer te maken. Helaas hadden ze de rest van het spotje ook een beetje gewijzigd. Een weekloon (*) voor een enkel woord, dát zou toch mooi geweest zijn…

Als Vara TV Magazine nog eens wil weten hoe het was tijdens de opnames, dan bellen ze maar.

(* Weekloon in Bangla Desh. Ik zal niet zeggen wat ik kreeg, maar je kunt er met vier man leuk van uit eten.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2005-2018 Brein van Martijn! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.